Cum să alergi cursa pe teren accidentat prin podgoriile de la Purcari

14114937_1133183793386589_6858021901284432512_o

Cursele pe teren accidentat sunt imprevizibile prin faptul că, de-a lungul traseului, reliefurile și suprafețele variază. Astfel de condiții necesită atenție totală și o coordonare dezvoltată. Porțiunile tehnice sunt destul de problematice pentru sportivii începători. Sportivii cu experiență pot depăși astfel de zone într-un mod „relaxat“, de parcă s-ar deplasa pe o suprafață plană și stabilă, fără mișcări inutile. Pe lângă aceasta, viteza de alergare este foarte mare.

Cursa Purcari Wine Run se deosebește prin aceea, că relieful nu este la fel de dificil ca în cursele prin păduri și lanțuri montane. Desigur, se întâlnesc povârnișuri complicate și reliefuri imprevizibile, dar toate acestea contribuie la farmecul cursei. La fel și vinul, care va fi oferit participanților la fiecare 2 km.

Traseu:

Cum se poate de depășit porțiunile tehnice complexe? Acest lucru se învață rapid. Este necesar de a-și dezvolta coordonarea ochi-picioare în timpul alergărilor pe teren accidentat. Când va apărea „simțul traseului“, vă veți putea deplasa cu mai multă încredere în forțele proprii.

1. Străduiți-vă să priviți mereu cu 2 — 4 metri înainte, fiindcă viteza începe să scadă atunci când priviți în jos, sub picioare.

2. Dacă ați dat de o porțiune cu multe pietre mari, puneți în funcție capul,alegeți pietrele cele mai mari și aterizați ușor pe partea anterioară a tălpii.

3. Străduiți-vă să alergați pe o linie dreaptă. Dacă veți vira ba în stânga, ba în dreapta, veți lungi calea și veți cheltui mai multă energie — este o greșeală comună!

4. Folosiți-vă mâinile pentru a menține coordonarea.

5. Când alergați la deal pe un sol afânat, alegeți cele mai dure porțiuni, iar trunchiul țineți-l ușor înclinat înainte.

6. Când alergați la vale pe un sol afânat, pe o pantă abruptă, aterizați ușor pe călcâi sau deplasați-vă lateral, pentru a nu cădea.

7. În ceea ce privește alergarea prin noroi și nisip, este foarte important să adoptați un stil economic de alergare. Pe o suprafață variată, tălpile se pot împotmoli și aluneca pe toate direcțiile. Pentru a alerga într-un mod economic, aterizați pe partea anterioară a tălpii și străduiți-vă să nu faceți pașii prea mari.

8. Alegeți-vă corect încălțămintea. Sunt preferabili pantofii de alergare trail, dotați cu o talpă ondulată, care e mai rigidă decât la încălțămintea pentru alergat. De regulă, astfel de tălpi sunt confecționate din plastic de nylon, ușor și flexibil, care protejează piciorul de iregularitățile traseului. În plus, încălțămintea pentru astfel de curse este mai înaltă decât cea pentru alergare pe asfalt, are talpă exterioară specială, care asigură o împingere adecvată, conferă piciorului suport și stabilitate în timpul alergării pe suprafețe variate. Deseori, astfel de pantofi sunt dotați cu buzunare pentru șireturi și protecție anti-noroi. Încălțămintea de acest gen este realizată din materiale impermeabile, rezistente la apă și murdărie. Cusături întărite.

14102941_1133183820053253_2658177718225599892_o

Reamintim, că înscrierea la cursa Purcari Wine Run continuă! Sportivii amatori, care doresc să participe la prima cursă oficială de 10 km prin podgoriile de la Purcari, se pot înscrie și achita taxa de participare online.

Numărul pachetelor de start Purcari Wine Run este limitat! La cursă pot participa doar 300 de persoane!