• Română
    • Русский
    • English

Despre Purcari Wine Run

Purcari Wine Run – este o cursă unică de tip trail, pe cel mai mare teritoriu vinicol din Moldova - Chateau Purcari, organizată de Sporter.md, pe distanța de 10 km 21 km.

Vă așteaptă reliefuri frumoase, la diverse înălțimi, terenuri imprevizibile și multă viță-de-vie.

La fiecare 2 kilometri vor fi amenajate pit-stopuri denumite în cinstea celor mai faimoase soiuri de vin: Sauvignon, Chardonnay, Pinot Grigio, Rose, unde alergătorii vor putea să se alimenteze cu fructe, să se hidrateze cu apă și, desigur, să deguteze diverse soiuri de vin.

Cursa se desfăşoară cu scopul de a populariza alergările de tip trail, cât și faimoasele vițe-de-vie din Chateau Purcari, dar și de a promova stilul sănătos de viaţă.

Cursa va avea loc pe 12 septembrie 2021.

Startul – ora 16:00

Toţi doritorii, sportivi amatori şi profesionişti, vor putea participa la cursă după înregistrarea preventivă pe site-ul www.purcari.winerun.md

Sunt admişi la cursă toţi doritorii - alergători amatori și profesioniști. Participanţii competiţiilor trebuie să cunoască statutul Regulamentului dat.

În luna august 2016, Sporter a organizat o cursă de test prin vițele-de-vie din Purcari, în care au luat parte mai mult de 200 de alergători amatori. În luna august 2017, la Purcari Wine Run au participat 300 de persoane, iar în luna septembrie 2018, la Purcari Wine Run au participat peste 350 de alergători.

Pentru a vedea cum s-a desfășurat Purcari Wine Run 2019, accesează acest link.