• Română
    • Русский
    • English

Cele mai tari curse Wine Run la care să participi în 2019

Se pare că vinăriile din întreaga lume au găsit o modalitate de a combina două dintre cele mai plăcute lucruri de pe planetă, găzduind curse pe podgorii, combinate cu degustarea celor mai gustoase soiuri de vinuri. La entuziasmul unei curse de alergare se adaugă un fundal pitoresc și un pretext pentru a călători, și iată că ai trei motive temeinice să te menții în formă. Ah, da, am zis că vei bea și vin? Dacă ești în căutarea unei motivații pentru cursele din acest an, citește mai departe — Greatist a pregătit o listă cu cele mai bune curse vinicole din lume, care te vor pune în mișcare.

Purcari Wine Run: Moldova, Ștefan Vodă, Purcari

Spre marea noastră fericire, Moldova e bogată în vinării deosebite, în care e de mai marea plăcere să parcurgi o cursă de alergare. Una dintre acestea este Chateau Purcari. Pe parcursul celor 10 km de alergare de tip trail, participanții sunt întâlniți nu doar de ansambluri populare și puncte interactive care reflectă tradițiile moldovenești, dar și de puncte de hidratare. Ideea e că alergătorii se hidratează, desigur, cu vin din cele mai alese soiuri din cadrul vinăriei. Următoarea ediție va avea loc pe 24 august, iar evenimentul propune participanților pachete cu Degustare, Excursie și Camping.

Mileștii Mici Wine Run: Moldova, Ialoveni, Mileștii Mici

Iar pentru ca să nu așteptați prea mult până la următorul Wine Run desfășurat în Moldova, pe 9 februarie 2020 va avea loc cursa de alergare prin beciurile vinicole de la Combinatul de Vinuri Mileștii Mici. Aceeași 10 km, însă deja printre butoaie de vin, la adâncimea de 80 m. Nici de aici nu lipsesc tradițiile, dansurile și cântecele populare, pe care le aflați chiar din alergare.

Wicked Wine Run: Fredericksburg, Texas

Wicked Wine Run se auto-definește ca fiind "cursa cu o problemă de băut", care găzduiește o probă de 5 km și una de 1 km pe la vinăriile din toată țara. Orașele care au intrat în cursă sunt Portland, Austin și Phoenix, dar preferatul multor rămâne Fredericksburg, Texas. Acest oraș vechi de origine germană se află doar la o oră distanță de San Antonio și Austin. Aici, chiar în inima Texas Hill Country găsești B&B-uri, magazine și restaurante minunate. Cursa Wicked Wine Run are loc la Hye Meadow Winery, una dintre vinăriile remarcabile, care scot în evidență statul Texas.

Napa to Sonoma Wine Country Half-Marathon: Napa and Sonoma, California

Din ce echipă ești: Napa sau Sonoma? Să știi că nu trebuie să alegi între echipe, dacă intri în cursa de semimaraton, care începe în Sonoma și, șerpuind prin podgorii, ajunge în Napa. Alergătorii vor avea parte de priveliști spectaculoase: rezervația Napa-Sonoma Marshes Wildlife Preserve, golful San Pablo, muntele Tamalpais și sutele de hectare de podgorii. Cursa este susținută de zeci de furnizori de vin din zonă, cum ar fi Cline și Ravenswood, și constituie o atracție pentru participanții din cele 50 de state, dar și din întreaga lume.

Half Corked Marathon 18K: British Columbia, Canada

Regiunea vinicolă Oliver Osoyoos din British Columbia este cunoscută pentru soiurile robuste de struguri roșii și soiurile aromate de struguri albi. Dacă mai adaugi și peisajele frumoase, cursa Half Corked Marathon este una absolut uimitoare. La cele douăsprezece stații de alimentare de pe durata cursei, participanții se pot delecta cu niște cocktailuri uimitoare pe bază de vin, sangria și alte combinații amețitoare. În plus, petrecerea de la final îți permite să savurezi mai multe vinuri din regiune, să asculți muzică live și să te înfrupți cu mâncăruri de la rulote. De reținut că această cursă nu are limită, iar înregistrarea se face pe bază de loterie din cauza popularității excesive.

Maraton Du Medoc: Bordeaux, Franța

O spunem din start — această cursă nu este un maraton, pentru că are distanța de doar 18 km. Însăși cursa este atât de distractivă, încât nu te vei gândi prea mult la distanță. Aflată la cea de-a 34-a ediție, Maraton du Medoc este una dintre cele mai impresionante curse vinicole din lume. În fiecare an, cursa are o temă (în 2018 aceasta a fost dedicată super eroilor, iar în 2017 — discurilor de vinil), fapt care a transformat-o dintr-un eveniment local în unul internațional. Traseul șerpuit al cursei trece prin ținutul deluros Bordeaux, oferind participanților degustări de friptură, stridii și cașcaval. Iar la  fiecare marcaj de distanță, participanții pot gusta și vinul Chateau Lafite Rothschild. Oui, s'il vous plaît!

Run for the Oaks: Willamette Valley, Oregon

Descoperă Oregonul, alergând pe poteci și drumuri de pietriș prin uimitoarele savane cu stejari. Cursa Run for the Oaks se desfășoară în podgorii, alergătorii având la dispoziție două distanțe la alegere — 5 km sau 10 km.Iar la linia de finiș participanții sunt așteptați de vinuri alese de la vinăria Left Coast Cellars. Toate veniturile din vânzările de vin, bucate, sloturi de participare, sunt îndreptate spre finanțarea proiectului Oak Savanna Restoration Project, care vizează extinderea traseului vinăriei și protejarea stejarilor. Salvează copacii, salvează vinul — un slogan reciproc avantajos!

Running Between the Vines: Ann Arbor, Michigan

Când vine vorba de băut și de alergat, cei din Michigan le știu pe toate. Seria de evenimente Thirsty Three include Hightail to Ale (o cursă de bere), Scrumpy Skedaddle (o cursă de cidru tare), și cursa vinicolă Running Between the Vines.

Desfășurată la 20 mile distanță de Ann Arbor, Michigan, cursa Running Between the Vines oferă alergătorilor una din trei distanțe la alegere: 5 km, 10 km sau 21 km. După ce aleargă prin podgoriile Sandhill Crane, participanții se pot delecta cu vin, cașcaval, ciocolată și muzică live.

Marathon Deutsche Weinstraße: Bockenheim, Germany

Când te gândești la Germania, probabil că vezi niște halbe cu bere cu multă spumă. Așa o fi, dar germanii își iubesc și vinurile. Cursa vinicolă Marathon Deutsche Weinstraße este o dovadă a acestui fapt. Pornind dintr-un mic sătuc, cursa trece prin podgoriile orașelor vechi și romantice din regiunile Leiningerland și Freinsheim, ajungând apoi la giganticul butoi de vin din orașul balnear Bad Dürkheim. Suntem siguri că vei vrea să-ți deconectezi aplicația Duo Lingo și să-ți continui vacanța după eveniment în ținutul vinurilor.

Finger Lakes Wine Tours Run: Finger Lakes, New York

Această cursă fără egal combină distanța de 5 km cu o excursie cu autobuzul la fabrica de vinuri și la cea de bere în frumoasa regiune Finger Lakes din New York. Cursa se desfășoară de-a lungul lacului Seneca și se termină cu o excursie la vinăriile locale Anthony Road și Fox Run. Bonus: medalia de finișer are forma unui dop pentru sticla de vin.

greatist.com