• Română
    • Русский
    • English

Purcari Wine Run 2018 - parte a brandurilor naționale „Pomul Vieții” și „Vinul Moldovei. O legendă vie”

Ediția din acest an a „Purcari Wine Run” are loc sub umbrela brandului turistic de țară „Pomul Vieții” și a brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” și este parte componentă a planului de promovare a acestor sectoare.

Pomul Vieții este un simbol complex al culturii naționale și a fost ales să reprezinte valorile și specificul turismului în Republica Moldova. Acesta a fost elaborat de către Agenția Turismului, cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, în anul 2014, pentru a promova Moldova ca și destinație turistică. Brandul turistic de țară susține evenimentele cu potențial turistic prin promovarea acestora pe plan internațional.

Brandul național turistic „Vinul Moldovei. O legendă vie” („Wine of Moldova. A Legend Alive”). A fost elaborat de Oficiul Național al Viei și Vinului în anul 2013, pentru a asigura sporirea calității vinurilor produse în Republica Moldova, a consumului de vin pe plan intern și a exportului pe piețele externe. În doar câțiva ani de la lansare, „Wine of Moldova”, care întrunește sub umbrela sa toți producătorii de vinuri de calitate, a devenit recunoscut și căutat, reprezentând domeniul vitivinicol moldovenesc în țară și peste hotarele acesteia.

Cursa pe teren accidentat „Purcari Wine Run 2018” va avea loc pentru a doua oară.

Evenimentul se va desfășura timp de două zile în zona viticolă a vinăriei Chateau Purcari. Pe 1 septembrie vor avea loc seminare și master-class-uri, excursii și degustări, precum și Campingul Purcari. Pe 2 septembrie se va desfășura cursa de alergare. Participanții urmează să depășească distanța de 10 km. Cei care doresc să participe la cursa „Purcari Wine Run 2018” pot afla mai multe detalii despre eveniment și se pot înregistra pe site-ul purcari.winerun.md.