• Română
  • Русский
  • English

Purcari Wine Run 2018. Cum s-a reușit de combinat utilul cu plăcutul

Duminică, 2 septembrie, pe teritoriul vinăriei Chateau Purcari s-a desfășurat cea de-a doua ediție a cursei Purcari Wine Run 2018. În acest an, evenimentul sportiv a durat două zile și a adunat peste 350 de participanți.

Cum a fost?

În data de 1 septembrie, pe teritoriul vinăriei Chateau Purcari a fost organizat Campingul Purcari, oaspeții speciali ai căruia au fost sportivii din Ucraina: Aelita Iurcenko și Alexandru Bajin de la școala "I love SuperSport", precum și campioana Ucrainei la cursele montane Iulia Tarasova. Aceștia au prezentat participanților un program de seminare și master-class-uri, câteva antrenamente pentru participanții începători, dar și profesioniști. De asemenea, în această zi, pentru toți oaspeții s-au organizat excursii cu degustări prin vinăria  Chateau Purcari și Mămăliga Party.

În data de 2 septembrie a început partea competitivă a evenimentului – cursa de alergare prin podgoriile Chateau Purcari. La cursă au participat 350 de alergători naționali și internaționali. Aceștia au depășit distanța de 10 km. Traseul a trecut prin podgoria vinăriei Chateau Purcari. La fiecare 2 km, participanții au avut ocazia să se oprească la pit-stop-urile, care au fost denumite în cinstea celor mai populare soiuri de vinuri: Sauvignon, Chardonnay, Pinot Grigio, Rose. Pit-stop-urile au oferit participanților posibilitatea de a se revigora cu fructe proaspete și de a-și potoli setea prin degustarea vinurilor Chateau Purcari. Cursa a început la ora 10:00 și s-a finalizat la ora 12:00.

 Câștigători în rândul femeilor au devenit:

 1. Tarasova Iulia 

 2. Diana Nastas 

 3. Svetlana Sepeleva

Câștigătorii în rândul bărbaților au devenit: 

 1. Liviu Croitoru

 2. Spătaru Victor 

 3. Vrabii Andrei

Aceasta a fost cea de-a doua ediție a cursei de tip trail „Purcari Wine Run 2018”. Organizatorii cursei sunt organizația sportivă Sporter și cel mai popular panou de anunțuri gratuite - 999.md. Co-organizatorii evenimentului au fost vinăria Chateau Purcari. Evenimentul a avut loc sub egida brandului turistic Pomul Vieții.

Organizatorii „Purcari Wine Run 2018” își exprimă recunoștința : 

 1. Partenerului oficial Skoda. SIMPLY CLEVER;

      2.   Partenerului oficial Aqua Unica. E minunat să fii sănătos.

      3. MotoLand- partener oficial Purcari Wine Run - la fel partenerul oferă  posibilitatea de a face o cursă gratuită cu ATV-ul. 

      4.   Partenerului Naturalis. Sărbătoare în fiecare zi!

      5.   Brandului Puma. Forever faster.

      6.   Partenerului Hippocrates.Mereu alături, mereu cu grijă.

      7  Partenerului Linella. Alături zi de zi.

      8.   Producătorului de remedii naturiste pentru ameliorarea durerilor și înlăturarea stărilor      de disconfort – Siang Pure. Asigură libertatea mișcărilor.

 Partenerilor media:

 1. Partenerului media general TVR Moldova.

 2. Partenerului online – Point.md. Point: Here and now!

      3.Portalului informativ Știri.md.Știri care nu te lasă indiferent.

      4.Portalului informativ și de divertisment Afisha.md. Afisha știe totul despre distracție!

      5.Portalului Diez.md. Știri pentru tineri!

      6.Direct Media – partenerului tehnic al transmisiunii în direct.