• Română
    • Русский
    • English

Purcari Wine Run 2019 a fost inclus în calendarul “Pomul Vieții”

Cursa vinicolă de tip trail Purcari Wine Run 2019 se va desfășura sub egida brandului turistic de țară „Pomul Vieții”, în parteneriat cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), UK Aid și Guvernul Suediei.

Agenția Turismului a Republicii Moldova a inclus evenimentul Purcari Wine Run în calendarul turistic “Pomul Vieții” 2019, în care sunt marcate cele mai importante evenimente culturale, vitivinicole și sportive din țară, printre care Maratonul Internațional Chișinău și Mileștii Mici Wine Run.

Brandul “Pomul Vieții” este simbolul care reunește cultura națională, obiceiurile, precum și valorile Moldovei turistice. Brandul “Pomul Vieții” a fost prezentat de Agenția Turismului a Republicii Moldova în 2014 și, treptat, a devenit o parte importantă a Proiectului de Competitivitate din Moldova, care are ca scop dezvoltarea turismului internațional în țară, inclusiv turismul vitivinicol.

Podgoriile Château Purcari sunt una dintre principalele atracții ale turismului vitivinicol în Moldova. Vechile beciuri de pe moșia Purcari, datând din 1827, în fiecare an atrag peste 3,5 mii de turiști, care vin să cunoască mai îndeaproape tradițiile vitivinicole ale țării noastre.

Purcari Wine Run este un eveniment care prezintă o viziune revoluționară asupra turismului vitivinicol în Moldova. Purcari Wine Run unește sportul, tradițiile de vinificație și ospitalitatea moldovenească. În plus, creează o imagine turistică a Moldovei ca țară care își promovează nu doar identitatea culturală și viticultura înfloritoare, ci și contribuie la dezvoltarea unui stil de viață sănătos și a sportului amator.

Reamintim, cursa de trail Purcari Wine Run 2019 se va desfășura la 24 august 2019, pe teritoriul vinicol Château Purcari. Participanții la cursă urmează să depășească o distanță de 10 km pe teren accidentat. Cei care doresc să ia parte la o astfel de cursă mai puțin obișnuită se pot înregistra pe site-ul oficial al evenimentului purcari.winerun.md.