• Română
    • Русский
    • English

Purcari Wine Run: Cum combinăm alergatul cu vinul?

Milenii la rând, oamenii au consumat vin pentru a se relaxa după o zi obositoare, pentru a a căpăta curaj înainte de o discuție serioasă, pentru a-și reda buna dispoziție sau pentru a savura gustul acestei băuturi alese. În prezent, pretutindeni sunt organizate evenimente sportive în corelație cu cultura vinului și aceste evenimente devin tot mai populare. Astfel, în Moldova, pe 3 septembrie va avea loc cursa Purcari Wine Run, organizată de Sporter, în timpul căreia participanții vor savura cele mai bune vinuri de Purcari.


Cum combinăm alergatul cu vinul? Iată trei sfaturi utile de la Sporter:

– Beți vin, dar cu măsură

Principiul fundamental al consumului de alcool se referă la starea generală de sănătate, care diferă de la o țară la alta. Totuși, a bea sau a nu bea vin înainte de start este o alegere personală, care vă aparține. Ca și restul lucrurilor din viața de zi cu zi, alcoolul este bun, dacă e cu măsură. Într-adevăr, există tot mai multe dovezi că un consum moderat de alcool poate avea un efect pozitiv asupra sănătății, prevenind bolile cardiace și osteoporoza, și reducând riscul bolii Alzheimer.

Trebuie doar să știți, ce cantitate de vin puteți consuma, ca să nu vi se facă rău. Dacă doriți să ajungeți la linia de finiș, evitați dozele toxice de alcool. O doză toxică reprezintă 40 grame de alcool etilic pur, ceea ce egalează cu 300 mililitri de vin pentru un bărbat de vârstă medie.

– Beți nu doar vin

Vă recomandăm să vă limitați la doze mici de vin la stațiile de alimentare, care vor fi amplasate la fiecare 2.5 km distanță de-a lungul întregului traseu de 10 km. Nu vă îmbătați, dar gustați cu moderație. Combinați vinul cu apă și fructe, care vor fi oferite de către voluntari la stațiile de alimentare. Pentru a combate deshidratarea, este nevoie să beți 240 ml de apă la fiecare doză de vin consumată.

– Purcari Wine Run – o cursă de plăcere

Vinul relaxează și calmează pe o perioadă, lucru foarte potrivit pentru cursa Purcari Wine Run. Evenimentul dat nu are un caracter competitiv, ci, mai degrabă, unul de agrement. Savurezi vinul și peisajele, iar cei 10 km îi poți alerga la voie. Principalul e să reușești în timpul-limită, care este de 90 minute.

Reamintim, că înscrierea la cursa Purcari Wine Run continuă! Sportivii amatori, care doresc să participe la prima cursă oficială de 10 km prin podgoriile de la Purcari, se pot înscrie și achita taxa de participare online.

Numărul pachetelor de start Purcari Wine Run este limitat! La cursă pot participa doar 300 de persoane!