• Română
    • Русский
    • English

Tatiana Caraman: Wine run. Pe dealuri. Sau Out of Office

opinii, wine run
Turismul este o chestie ce ține de cultura unei țări. De promovarea unor valori. Acum cîteva săptămîni la știri au vociferat jurnaliștii despre o corabie care a ajuns în portul Giurgiulești cu turiști de prin toate colțurile lumii.

După părerea mea, știrea era expusă într-așa un fel, în care, dacă nu știam nimic despre Republica Moldova aș fi rămas cu impresia că aici se bea vin (cam non-stop :) ) și nu avem nimic de mîncare în afară de colac și sare. Da, da! Să-mi sară în cap acuma toți cei care nu au aceeași părere. Sau totuși am avea și alte lucruri de prezentat? Hai că nu suntem niște mîncacioși de pâine cu sare și vin. Am evoluat. Mîncam și legume la cuptor și fructe uscate, avem o fabrică de patiserie și una de dulciuri. DA! Avem bomboane gustoase. Pentru cei care citesc acest articolaș și încă nu au gustat din ciocolatele noastre de la Bucuria au de scris asta în lista Must Visit and Try cînd ajung în Republica Moldova.

Da, cică suntem o țară agricolă. Așa. Avem 20 de companii care se ocupă de vinificație. Spre exemplu Purcari este una dintre companiile care ocupă podiumurile concursurilor de vinuri (un fel de maratoane ;) ).

Există, tot aici la noi, promotori a unui mod de viață sănătos. Băieții care sunt organizatorii Marathon Chișinău se numesc Sporter.md. Cum au văzut ei acest eveniment vă propun link-ul ACESTA

Cum am văzut eu evenimentul.

Pentru că organizatorii au făcut un fel de test-drive pentru așa tip de eveniment și cu scop de a oferi o bucățică pentru ceea ce ar putea să urmeze în 2017 (iarăși cu scop de promovare a turismului-vinicol). Și mare mi-a fost norocul să fiu printre șoriceii pe care s-a făcut testarea asta cu gust sărat de transpirație, pe o căldură care depășea ușor 35 grade Celsius :), cu aromă de pogorie și miros de vin.

Și încă ceva, că tot nu avem munți sau plaje aș fi una dintre cei care ar promova turismul vinicol în Republica Moldova, dar să fie pus exact în lumina în care am văzut eu această alergare printre butucii de viță de vie și degustarea de care am avut parte. Poate cei de pe corabie o să perceapă (sper eu, măcar 35% ) așa cum am văzut și eu valoarea asta Moldovenească.

Aici m-am întîlnit cu cei care s-au obișnuit deja și au făcut cunoștință cu pagina mea de Facebook, dar și cei care mă cunosc mai puțin (mă refer la clienții cu care am avut tangeță în oficiu în formatul prezentat în poză).

       tatiana caraman, wine run

120KM de la Chișinău. Transport organizat. Masă pusă. Pahar plin. Farfurie aranjată. Excursie cu ghid și degustare. Cam asta a fost meniul.

       tatiana caraman, opinii 

La 10:00 s-a dat Startul unei alergări de 10KM cu puncte de hidratare/control/relaxare cu denumirile  Sauvignon, Chardonnay, Pinot Grigio și Rose. Răsfăț nu alta. Fără cronometru. Fără penalități. Just pleasure.

       wine run, tatiana caraman

A urmat excursia printre miile de sticle îmbuteliate.

       wine run, opinii


       tatiana caraman, wine run


       opinii, wine run

Mi-a scăpat. Dimineață am ajuns mai devreme la eveniment așa că am avut timp să tragem poze. Cu băieții de la M7500 ne-am revăzut abia abia acum la o altă alergare. Am tînjit îmreună după Bucegi, fără lacrimi de data asta :D

       tatiana caraman, opinii

Mihai a fost destul de insistent. A terorizat fotograful și a furat o poză cu mine. 

       wine run, tatiana caraman

După 61minute am ajuns la Finish. transpirată ca un purceluș dar satisfăcută după alergare. 

       tatiana caraman, wine run


       opinii, wine run


       opinii, tatiana caraman

După 1 săptămînă după alergarea prin munți ne-am revăzut cu Ana. Cu impresii noi. Fericite. 

      wine run, opinii 

      wine run, tatiana caraman

      

      opinii, wine run 

Dmitri Voloșin, omul care a pus pe roate SPORTUL în Republica Moldova a fost acolo cu copii săi. Momentul mi-mi-mi a fost acela că băiețelul lui a parcurs cei 10KM pe bicicletă iar tatăl i-a fost alături. Hai, să fim serioși, cîți bărbați au timp să stea cu copii lor? Cîți dintre ei îi încurajează să facă sport? Poate că femeile vor să citească acum despre o procedure de remodelare și dietă dar cîte dintre voi v-ați imaginat tot de atîtea ori că ați avea un soț atît de grijuliu și copii atît de fericiți???

       wine run, tatiana caraman 


       wine run, tatiana caraman

Organizatorii și gazda nu a avut nimic contra ca să pozăm și să ne dezgolim frumos șunculițele :) 

       wine run, opinii


       opinii, wine run 


       wine run, tatiana caraman


       wine run, opinii


       opinii, tatiana caraman   

  

       wine run, tatiana caraman

Spuneam că tot acolo m-am revazut cu clienții mei cu care vorbesc doar cu "DVS" iar în această zi am pozat cu buricul gol ))))))))))))))) eehhhh!!

       wine run, opinii 


       wine run, opinii

Concluzii:

1. Nota 10 pentru Idee.

2. Nota 10 pentru Organizare.

3. Nota 10 pentru că nu am mai văzut ca un eveniment unde participă 200 persoane să avem 5 fotografi.

4. Nota 10 pentru program.

5.  Nota 10 pentru grija și seriozitatea cu care ați tratat fiecare participant.

6. Mulțumesc!

caraman-tatiana.blogspot.md